Att leda utan att vara chef

Idag är det inte bara chefen som leder, även andra arbeten har ledande funktioner. Trots att du inte har formellt chefsansvar behöver du verktyg och redskap för att ta dig an ansvaret som ledare. Att leda och samordna utan att vara chef ger dig kunskaper, tips och idéer om hur du kan göra i ditt dagliga arbete för att skapa en attraktiv kultur och agera som en professionell och motiverande ledare. Läs mer här..

Intresseanmälan

15900kr

Lär dig att leda utan att vara chef – En öppen kurs för dig som innehar en ledarskapsposition, utan formellt ansvar.

Idag är det inte bara chefen som leder, även andra arbeten har ledande funktioner. Trots att du inte har formellt ledarskap behöver du verktyg och redskap för att ta dig an detta ansvar. Denna kurs är för dig som därför behöver kommunicera och motivera andra
effektivt. Kursen ger dig kunskap, tips och idéer hur du kan göra i ditt dagliga arbete för att skapa en attraktiv kultur och agera som en professionell och motiverande ledare.

Om kursen

Kursen bygger på föreläsning och egen reflektion samt erfarenhetsutbyte med andra deltagare. Du lär dig använda verktyg för att ge konstruktiv feedback, coacha och styra samtal och möten på ett effektivt och engagerande sätt.
Du lär dig bemöta ”besvärliga” medarbetare och hantera konflikter på ett pedagogiskt sätt. Kursen innehåller övningar där du får träna och får feedback efteråt. Du får ökad förståelse för olika reaktioner hos dina medarbetare vid förändring och ger dig större säkerhet som ledare.

 

Visste du att alla våra utbildningar finns tillgängliga som företagskurser? Vill du boka Att leda och samordna utan att vara chef för hela personalgruppen? Kontakta oss för mer information.

Att förstå rollen som ledare
– Hur du uppfattas och vad du kan göra för att bli den du vill vara.

Bygga fungerande team av individer
– Vilka metoder som behövs för att få ditt team att växa och utvecklas.

• Coachande förhållningssätt i vardagen
– Tekniker för att spara din tid och samtidigt få kollegorna att växa med uppgiften.

• Lyssna aktivt och ge feedback
– Vad det innebär att lyssna aktivt och hur det kan hjälpa dig och gruppen framåt.

• Att föra fram budskap som andra lyssnar på
– Hur du kan bli ännu bättre och nå ut ordentligt.

• Hantera konflikter och ”besvärliga” medarbetare
– Få förståelse för beteendet hos dina kollegor för att minska friktion i gruppen.

Den här utbildningen riktar sig till dig som leder andra utan att vara chef. Du får praktiska kunskaper inom att samordna, att leda ett utvecklingsarbete och att koordinera ditt team. Kursen passar både dig som är på väg mot en chefsroll eller fått till ansvar att leda en arbetsgrupp.

Plats

Klassrum – Stockholm, Göteborg och Malmö

Tider 

09.00-16.30

Omfattning

2 dagar

Pris

15 900 kr exkl. moms

Kursen är lärarledd och kursmaterial, diplom samt mat & dryck ingår i priset.

Dela: Dela på facebook Dela på twitter Dela på linkedin