MI – Motiverande samtal

Motiverande samtal (Motivational Interviewing) är ett förhållningssätt och en samtalsmetod som används i rådgivning och behandling för att underlätta förändringsprocesser. MI handlar om att hålla ett samtal så att människor talar sig själva in i förändring, grundad på sina egna värderingar och intressen.

Intresseanmälan
Rea!

8450kr

Har du som samtalsledare någon gång känt att du fastnat i dömande och argumentation utifrån dina egna värderingar, och trott dig veta vad personen behöver? Motiverande samtal (MI) är ett förhållningssätt och en metod som används när du pratar med människor som behöver förändring. MI hjälper dig att tala och samtala på ett sätt så människor själva kan förändra sig. Klimatet är respektfullt med en icke-dömande atmosfär där personen är accepterad precis som den är och själv får bestämma förändringstakten. MI är en starkt växande metod inom många professioner som väcker och förstärker människors inre motivation till förändring.

Denna tvådagars introduktionsutbildning i MI ger dig en förståelse om metoden och en god utgångspunkt för att lära dig mer. Teori varvas med praktisk tillämpning under hela dagen.

• MI-andan, förstå, träna på och tillämpa förhållningssättet i motiverande samtal.
• MI faserna; engagera, fokusera, framkalla, och planera.
• Att lyssna aktivt, reflektera, ställa frågor och sammanfatta (BÖRS).
• Känna igen och möta ambivalens.
• Framkalla och motivera till förändringsprat.
• Hantera motstånd inför förändring.
• Hur du hjälper människor att öka sin tro på förmågan och möjligheten till förändring.

Den här kursen vänder sig till dig som i yrkeslivet har ett behov av bra samtalstekniker och verktyg när det gäller att motivera människor till förändring.

Plats

Klassrum – Stockholm

Tider 

09.00-16.30

Omfattning

2 dagar

Ord.pris

16 900 kr exkl. moms

Kursen är lärarledd och kursmaterial, diplom samt mat & dryck ingår i priset.

Dela: Dela på facebook Dela på twitter Dela på linkedin