Praktiskt ledarskap

Praktiskt ledarskap är en fristående fortsättningskurs inom ledarskapet. Passande bakgrund kan vara att du gått kursen ”att leda utan att vara chef” eller ”ny som chef”.
Kursen är även anpassad för dig som är lite varm i kläderna och har varit ledare en tid. I denna kursen får du handfast vägledning i praktiskt ledarskap och utveckling i din roll som ledare eller framtida ledare.

Intresseanmälan

14900kr

Praktiskt ledarskap – En öppen kurs i ledarskap i praktiken med hos oss på Kursakademin.

Kursen vänder sig till dig som redan har varit chef, projektledare eller annan ledare ett tag och vill förnya och fördjupa dina teoretiska och praktiska kunskaper i grupp. Framgångsrika ledare känner till sina styrkor och svagheter, har en stark kommunikativ förmåga och skapar goda förutsättningar för effektivt samarbete i teamen.

Om kursen

Under kursen Praktiskt ledarskap får du bland annat lära dig utveckla dessa egenskaper och får ett helhetsperspektiv på ledarskapet. Kursinnehållet bygger på vetenskaplig grund och vår erfarna kursledare kombinerar detta med praktiska verktyg och modeller. Kursen består av kortare föreläsningar, praktiska övningar samt erfarenhetsutbyte och reflektion.

Visste du att alla våra utbildningar finns tillgängliga som företagskurser? Vill du boka Praktiskt ledarskap för hela personalgruppen? Kontakta oss för mer information.

 • Vad och Hur agerar du.
  Istället för att titta på vem du är, vilket kan variera beroende på omständigheter, så tittar vi på vad du gör och hur du agerar i olika situationer.
 • Lärstilar.
  Vi har olika sätt att lära vilket gör att vi behöver instruera på olika sätt, beroende på mottagaren till instruktionen.
 • Kärnkvaliteter.
  Vad är dina styrkor och svagheter och vad bör du tänka på för att undvika att ”bli för mycket”.
 • Aktivt lyssnande.
  Dalai Lama sägs ha sagt: ”När du talar lär du dig bara det du redan vet. När du lyssnar ger du dig själv en chans att lära dig något nytt.” Hur kan du lyssna på riktigt.
 • Feedback.
  Ett av de bästa sätten av utvecklas och själv utveckla andra är med feedback. Hur gör jag för att kunna ge och ta emot på bästa sätt.
 • Konflikter
  Att vi tycker olika och har olika uppfattningar kan bero på många saker. Ibland leder det till konflikter, men måste det bli så? Vad kan vi göra för att undvika att hamna där.
 • Psykologisk trygghet
  Grupper som känner varandra presterar bättre. Där deltagarna vågar vara sig själva, ställa frågor och erkänna misstag, där utvecklas man tillsammans. Hur når vi dit?
 • Delegering
  Att delegera betyder att överlåta ansvar. Vågar du göra det och vad ska du tänka på.
 • Prioriteringar
  Hur ska vi tänka kring prioriteringar – på riktigt. Gör vi det som är viktigt eller det som är bråttom.
 • Effektiva möten
  Alltför många deltagare i möten sitter av tiden istället för att känna att mötet är en del av arbetet. Hur får vi våra möten mer effektiva?
 • Jobba effektivt
  Att jobba effektivt behöver inte betyda jobba snabbt. Vad kan du tänka på för att bli mer effektiv

Kursen vänder sig till dig med ledarskapsansvar och som vill fördjupa dina kunskaper inom ledarskap. Utbildningen är vår fortsättningskurs inom ledarskap och riktar sig till alla med eller utan chefsroll inom yrkeslivet. Kursen rekommenderas även till alla som gått Att leda och samordna utan att vara chef hos oss tidigare, eller liknande.

Plats

Klassrum – Stockholm, Göteborg och Malmö

Tider 

09.00-16.30

Omfattning

2 dagar

Pris

14 900 kr exkl. moms

Kursen är lärarledd och kursmaterial, diplom samt mat & dryck ingår i priset.

Dela: Dela på facebook Dela på twitter Dela på linkedin