Retorik för chefer

Retorik för chefer – En öppen kurs inom retorik för dig som är chef och ledare i yrkeslivet och vill öka tydligheten i din kommunikation.
Bli tydlig, bli förstådd, bli en framgångsrik ledare.

Intresseanmälan
Rea!

7950kr15900kr

Retorik för chefer – En öppen kurs inom retorik för dig som är chef och ledare i yrkeslivet och vill öka tydligheten i din kommunikation.
Bli tydlig, bli förstådd, bli en framgångsrik ledare. Du lär dig grundläggande retorik för ytterligare stärka din roll som ledare.

Om kursen

Kommunikation är allt! Detta är retorikkursen för dig som chef och ledare. Att samtala och informera tydligt är en framgångsfaktor i effektivt ledarskap. Dina medarbetare och anställda måste kunna förstå, ta till sig och helt enkelt höra det du behöver förmedla. Under denna kurs kan du med hjälp av klassisk retorik öka din verbala genomslagskraft och därmed förbättra ditt ledarskap.Kursen bygger på föreläsning och egen reflektion samt erfarenhetsutbyte med andra deltagare

Visste du att alla våra utbildningar finns tillgängliga som företagskurser? Vill du boka Retorik för chefer för hela personalgruppen? Kontakta oss för mer information.

 • Lär dig använda retoriska kunskaper för att påverka bättre.
  Du får med dig gruppen med hjälp av några enkla metoder.
 • Framföra ditt budskap så att mottagaren förstår.
  Med hjälp av retoriska figurer får du mottagaren att förstå vad du vill.
 • Använda språket så att du kan övertyga bättre.
 • Utveckla ditt sätt att argumentera.
  Med hjälp av argumentationsmodeller och den pedagogiska genvägen med smart bevisföring. Du lär dig använda bevis i ämnet och bevis utanför ämnet den pedagogiska genvägen.
 • Utveckla ditt kroppsspråk och din röst.
  Bli mer inspirerande och engagerande.
 • Använda retoriken i det professionella samtalet.
 • Konsten att samtala och uppmuntra.
  Med hjälp av god retorik bir du en tydligare och säkrare ledare vilket innebär att du har lättare att nå fram till dina medarbetare.
 • Hur du finner de bästa argumenten.
  När du fått en tämligen klar bild av den retoriska situationen, sammanhanget, målgruppen, din avsikt och den tes du ska driva, gäller det att finna, och ibland även uppfinna, de rätta och hållbara argumenten.
 • Chefens kommunikationssituationer.
  Du får en omfattande kursdokumentation, där förutom klassig retorik finns många av chefens kommunikationssituationer finns beskrivna med manualer och tips. Kort och gott du blir en bättre lyssnare och en bättre kommunikatör på två dagar.

Denna utbildning riktar sig till dig som är chef eller innehar en ledarskapsposition i arbetslivet. En kurs för dig som vill få en retorisk struktur och öka din kommunikativa förmåga, vill kunna leda och få folk att lyssna.

Plats

Klassrum – Stockholm

Tider 

09.00-16.30

Omfattning

2 dagar

Ord.pris

15 900 kr exkl. moms

Kursen är lärarledd och kursmaterial samt diplom ingår i priset. Efter avslutad kurs får du som deltagare 1 timmes individanpassad coaching med kursledaren. Mat och dryck ingår i kostnaden.

Dela: Dela på facebook Dela på twitter Dela på linkedin