fbpx

Kursakademin och COVID-19

Kursakademin och COVID19

Här kan du läsa mer om vår hantering av covid19 på Kursakademin.Vi på Kursakademin är måna om din trevnad under våra kurser som kund. Vi vet också att du reser för att medverka på våra kurser.
Därför har vi sammanställt de rekommendationer och riktlinjer vi har mottagit från Folkhälsomyndigheten, kollektivtrafiken samt från våra kurslokaler.

Kurslokalerna vi använder kan ha egna interna rekommendationer men sammanfattningsvis är det detta som gäller.

Hanteringen av COVID19

På grund av COVID-19 följer vi Folkhälsomyndighetens nationella riktlinjer samt de interna riktlinjer som följs av våra kurslokaler i hanteringen av smittspridningen. Varken möteslokalerna eller kollektivtrafiken är avstängda, men känner du som deltagare eller resenär att du är förkyld eller sjuk vid kurstillfället uppmanar vi dig att stanna hemma.

Tyvärr är inga smittsamma personer välkomna att beträda de byggnader eller lokaler där vi håller våra kurser.  För mer information om kurslokalernas interna policyn samt hantering av deras utrymmen – rekommenderar vi att ni kontaktar dem för mer information.

Stockholm

Collector’s Victory Hotell
https://www.thecollectorshotels.se/

Göteborg

Gårda Konferens
https://gardakonferens.se/

Malmö

Sankt Gertrud Konferens
https://www.sanktgertrud.se/

Resor och kollektivtrafik

Kollektivtrafiken är inte avstängd under våra kursdagar och nationella riktlinjer gäller i hanteringen av smittspridningen.
Här kan du läsa mer om de riktlinjer som gäller inom kollektivtrafiken i vardera stad där vi håller våra kurser.

SL – Stockholm
https://sl.se/corona/corona-info/

Västtrafik – Göteborg
https://www.vasttrafik.se/om-vasttrafik/nyhetsarkiv/corona/

Skånetrafiken – Malmö
https://www.skanetrafiken.se/nyhetsarkiv/covid/

SJ
https://www.sj.se/sv/om/om-sj/senaste-info-coronavirus-o-tagresor.html

 

Folkhälsomyndigheten – Allmänna riktlinjer

1. Stanna hemma om du är sjuk.

Känner du dig sjuk med symtom som snuva, hosta eller feber ska du försöka låta bli att träffa andra människor. Gå inte till jobbet, skolan eller förskolan. Det gäller även om du bara känner dig lite sjuk. Det är viktigt att inte riskera att smitta andra.

2. Tvätta händerna noggrant och ofta (20 sek).
Tvätta alltid händerna när du kommer hem eller när du kommer till ditt arbete efter att ha varit ute, före måltid, vid mathantering och efter ett toalettbesök. Handsprit kan vara ett alternativ när du inte har möjlighet till handtvätt.

3.Hosta och nys i armvecket.
När du hostar och nyser sprids små, små droppar som innehåller smittämnen. Genom att hosta och nysa i armvecket eller i en pappersnäsduk hindrar du smitta från att spridas i din omgivning eller från att förorena dina händer. Släng alltid pappersnäsduken i en papperskorg och tvätta händerna.

4. Undvik att röra näsa, ögon eller mun
Smitta sprids genom slemhinnor i ögon, näsa och mun. En allmänt förebyggande åtgärd mot luftvägsinfektioner är att undvika att röra vid ögon, näsa och mun.

5. Handsprit
Om tvål och vatten inte finns tillgängligt, kan man använda handsprit med minst 60 % alkohol. Tvätta alltid händerna med tvål och vatten om händerna är synligt smutsiga.

6. Var uppmärksam på symtom
De symtom som rapporterats är framförallt feber och hosta. Även andningspåverkan, snuva, halsont, huvudvärk, illamående, muskel- och ledvärk är vanliga symptom.

De flesta får lindriga besvär som går över av sig själv med egenvård i hemmet. En del blir allvarligt sjuka med exempelvis andningssvårigheter och lunginflammation. Känner du symtom ska du försöka låta bli att träffa andra människor.

För mer information – besök Folkhälsomyndighetens hemsida: https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott/aktuella-utbrott/covid-19

 

Välkomna på kurs!

Senast uppdaterad 2021-09-15