Banner image

Öppen kurs

Komma igång med Lean

1 dag

 

Om kursen

På kursen "Komma igång med Lean" kommer du att få en förståelse för fördelarna med ett införande av Lean. Du får en sammanfattning av Lean-konceptet och en metod för införandet.

 

Vi kommer att gå igenom de olika delarna av Lean. Vi diskuterar vilka av metoderna som är relevanta för just din verksamhet. Du kommer också att få gå igenom de olika stegen i hur ett införande kan gå till, och vi tränar praktiskt på detta.

 

På utbildningen tar vi också upp och diskuterar vilka svårigheter man kan stöta på vid införandet av ett nytt arbetssätt, hur man kan underlätta och få medarbetarna med på de olika förändringarna.
Vid utbildningens slut kommer du att ha en tydlig bild av vad Lean innebär och hur du kan ta nästa steg för ett införande på din arbetsplats. 

 

Innehåll

  • Grundläggande Lean-principer och en helhetsbild av Lean
  • Metod för Lean-pilot
  • Styrtavlor
  • Strukturerat förbättringsarbete
  • Chefens roll
  • Många praktiska övningar

 

För vem

För alla som är nyfikna på Lean-metoden och vill få tips och råd hur man börjar att arbeta med Lean.


Anmäl dig

Kursdatum och info

09:00-16:30

7 700 kr ex. moms

Anmäl dig

Kursledare

Lisa

Fredrik

Fredrik bidrar till att ledare och team skapar en riktigt bra arbetstrivsel och utmärkta arbetsresultat. Sätt att åstadkomma detta är bla att utveckla samarbete, kommunikation, självinsikt samt effektiva processer/flöden - inklusive ett strukturerat förbättringsarbete. Att med hjälp av positiv återkoppling bidra till att alla medarbetare får en möjlighet att utvecklas till att nå sin potential. Fredrik har arbetat som egen konsult i 15 år. Dessförinnan hade Fredrik olika positioner som specialist och ledare inom bla SEB och vd i it-företag.

Bra att veta om kursen

Detta händer innan kursen:

Några veckor innan kursen får du ett "välkommen-mail", där du får info om plats, tider, kursledare och om det är något annat du behöver veta innan kursen


Detta ingår i kursen:

Vår ordinarie lunch, kaffe och fika ingår i kursavgiften. Du får kursmaterial, anteckningsblock och penna på plats.


Sedan:

Vid kursens slut får du en utvärdering att fylla i och ett diplom att ta med hem. Har du några andra frågor? Kontakta oss här på kontoret.


Mer om våra kurser:

Hjärnan och kroppen vill ha roligt för att lära sig, därför ser vi till att det blir kreativt och kul. Vi vet att många människor säger att "tiden gick alldeles för fort", och då har man haft kul och lärt sig. Du kommer vara delaktig i övningar, uppgifter och aktiviteter eftersom det är då man lär sig bäst. Du kommer att uppelva att tempot tidsvis kommer vara högt, bara för att du ska få lära dig så mycket som möjligt. Så välkommen till en inspirerande engagerande och kunskapshöjande kurs.